Risotto met lentegroenten en zeevruchten
Krijg je visliefhebbers te eten? Dit Italiaanse gerecht met lekker veel groenten is een ware traktatie.
Aan de slag
Verwarm de wijn zachtjes in een steelpannetje. Snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalotjes goudbruin. Voeg de rijstkorrels toe en roerbak deze tot ze gaan glanzen. Schenk de wijn erbij en laat al roerend verdampen. Voeg een scheut warme bouillon toe. Laat de risotto in een open pan in ca. 20 min. gaar worden. Roer regelmatig. Als de bouillon door de rijst is opgenomen telkens een nieuwe scheut bouillon erbij schenken.
Snijd de worteltjes in plakjes. Maak de peultjes schoon. Kook intussen de worteltjes in een pan met kokend water en zout in 3 min. beetgaar. Kook de laatste min. de peultjes mee. Roer de wortels, peultjes, tuinerwten en fruits de mer door de risotto en verwarm het geheel goed door. Breng de risotto op smaak met peper en bestrooi met kaas.
Risotto met lentegroenten en zeevruchten
Krijg je visliefhebbers te eten? Dit Italiaanse gerecht met lekker veel groenten is een ware traktatie.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de wijn zachtjes in een steelpannetje. Snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalotjes goudbruin. Voeg de rijstkorrels toe en roerbak deze tot ze gaan glanzen. Schenk de wijn erbij en laat al roerend verdampen. Voeg een scheut warme bouillon toe. Laat de risotto in een open pan in ca. 20 min. gaar worden. Roer regelmatig. Als de bouillon door de rijst is opgenomen telkens een nieuwe scheut bouillon erbij schenken.
Snijd de worteltjes in plakjes. Maak de peultjes schoon. Kook intussen de worteltjes in een pan met kokend water en zout in 3 min. beetgaar. Kook de laatste min. de peultjes mee. Roer de wortels, peultjes, tuinerwten en fruits de mer door de risotto en verwarm het geheel goed door. Breng de risotto op smaak met peper en bestrooi met kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml witte wijn
3 el traditionele olijfolie
2 sjalotten
250 g risottorijst
500 ml visbouillon van tablet
300 g geschrapte worteltjes
200 g verse peultjes
200 g diepvries tuinerwten
300 g diepvries zeevruchten
50 g geraspte pittige kaas