Risotto met gebakken garnalen
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan. Snipper de sjalot fijn en snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee. Voeg de gedroogde tomaten toe en breng op smaak met peper. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Neem de pan van het vuur. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. staan.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe, warme borden en schep de garnalen erop.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met gebakken garnalen
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan. Snipper de sjalot fijn en snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee. Voeg de gedroogde tomaten toe en breng op smaak met peper. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Neem de pan van het vuur. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. staan.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe, warme borden en schep de garnalen erop.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g diepvries tijgergarnalen
1 l visbouillon van tablet
2 sjalotten
3 el semi-zongedroogde tomaten
4 el traditionele olijfolie
350 g risottorijst
100 ml witte wijn
3 bosuien