Risotto met tuinerwten, spek en ui
De Italianen noemen dit typisch Venetiaanse gerecht risi e bisi.
Aan de slag
Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Bak de spekreepjes met de olijfolie in een pan met dikke bodem in 5 min. op laag vuur zachtjes uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en roer kort door. Herhaal dit tot de bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het mengsel hoort wat smeuïg te zijn. Voeg na 20 min. de bevroren tuinerwten toe.
Rasp de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Neem de risotto van het vuur en roer de kaas, het citroenrasp en -sap erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Risotto met tuinerwten, spek en ui
Instructievideo - 00:36 min.
Risotto met tuinerwten, spek en ui
De Italianen noemen dit typisch Venetiaanse gerecht risi e bisi.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Bak de spekreepjes met de olijfolie in een pan met dikke bodem in 5 min. op laag vuur zachtjes uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en roer kort door. Herhaal dit tot de bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het mengsel hoort wat smeuïg te zijn. Voeg na 20 min. de bevroren tuinerwten toe.
Rasp de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Neem de risotto van het vuur en roer de kaas, het citroenrasp en -sap erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ l water
1½ groentebouillontablet
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
100 g AH Biologisch gerookte spekreepjes
½ el milde olijfolie
300 g risottorijst
450 g diepvries tuinerwten
50 g Parmezaanse kaas
½ citroen