Romige penne met sperziebonen, tuinerwten en spek
Romige pasta in 20 minuten klaar, daar schuiven we maar wat graag voor aan! Met ruim de helft van je dagelijkse hoeveelheid groente en krokante spekjes om het af te maken.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes 3 min uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Voeg de kookroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 3 min. op laag vuur inkoken tot een saus.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de sperziebonen en tuinerwten mee. Giet af en vang 2 el van het kookvocht (per 4 personen) op. Meng de pasta, groente en het kookvocht met de roomsaus in de pan, schep goed om.
Romige penne met sperziebonen, tuinerwten en spek
Romige pasta in 20 minuten klaar, daar schuiven we maar wat graag voor aan! Met ruim de helft van je dagelijkse hoeveelheid groente en krokante spekjes om het af te maken.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes 3 min uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Voeg de kookroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 3 min. op laag vuur inkoken tot een saus.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de sperziebonen en tuinerwten mee. Giet af en vang 2 el van het kookvocht (per 4 personen) op. Meng de pasta, groente en het kookvocht met de roomsaus in de pan, schep goed om.
variatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
100 g gerookte spekreepjes
200 ml kookroom
300 g penne
450 g diepvries gebroken sperziebonen
200 g diepvries tuinerwten