Pasta met champignons, sperziebonen en gebakken filetlapjes
Deze gezonde pasta is lekker, budgetproof én razendsnel. Wat wil je nog meer?
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 7 min. de sperziebonen toe. Giet af en vang een kopje van het kookvocht op.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken en doe samen met de zuivelspread, azijn en 1/2 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.
Bestrooi de schnitzel met peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees in 6-8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee op hoog vuur.
Voeg de tonijnsaus toe aan de champignons en verwarm 1 min. mee op middelhoog vuur. Doe de pasta, sperziebonen en wat kookvocht erbij en schep om. Verdeel over 4 borden. Snijd het vlees in repen en verdeel erover. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Pasta met champignons, sperziebonen en gebakken filetlapjes
Deze gezonde pasta is lekker, budgetproof én razendsnel. Wat wil je nog meer?
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 7 min. de sperziebonen toe. Giet af en vang een kopje van het kookvocht op.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken en doe samen met de zuivelspread, azijn en 1/2 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.
Bestrooi de schnitzel met peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees in 6-8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee op hoog vuur.
Voeg de tonijnsaus toe aan de champignons en verwarm 1 min. mee op middelhoog vuur. Doe de pasta, sperziebonen en wat kookvocht erbij en schep om. Verdeel over 4 borden. Snijd het vlees in repen en verdeel erover. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkoren penne rigate
450 g diepvries gebroken sperziebonen
160 g tonijnstukken in water
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
2 el witte natuurazijn
2½ el milde olijfolie
260 g varkensschnitzels
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
250 g champignons
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker