Spaghetti met spekjes, tomaat en peterselie
Elke pasta met spekjes is wat ons betreft een blijvertje. Dat geldt dus ook voor deze spaghetti met spekjes, tomaat en peterselie. Oeh, en kaas niet te vergeten!
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, peterseliestelen en spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm. Voeg de tomaat toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op.
Voeg de pasta met het kookvocht en de peterselie toe aan de tomaat en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over de borden en rasp de kaas erover.
Spaghetti met spekjes, tomaat en peterselie
Elke pasta met spekjes is wat ons betreft een blijvertje. Dat geldt dus ook voor deze spaghetti met spekjes, tomaat en peterselie. Oeh, en kaas niet te vergeten!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, peterseliestelen en spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm. Voeg de tomaat toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op.
Voeg de pasta met het kookvocht en de peterselie toe aan de tomaat en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over de borden en rasp de kaas erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
30 g verse platte peterselie
3 el milde olijfolie
125 g gerookte spekreepjes
500 g tomaten
300 g spaghetti
50 g Grana Padano 32+