Spaghetti carbonara met tuinerwten
Een Italiaanse klassieker met een twist: zet deze overheerlijke spaghetti carbonara met tuinerwten eens op tafel.
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.
Snipper ondertussen de uien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en ui 7 min. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom en meng de slagroom en ¾ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta en tuinerwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en tuinerwten bij de spekjes en ui. Voeg al roerend het slagroommengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Voeg wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper.
Spaghetti carbonara met tuinerwten
Een Italiaanse klassieker met een twist: zet deze overheerlijke spaghetti carbonara met tuinerwten eens op tafel.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.
Snipper ondertussen de uien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en ui 7 min. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom en meng de slagroom en ¾ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta en tuinerwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en tuinerwten bij de spekjes en ui. Voeg al roerend het slagroommengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Voeg wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
450 g diepvries fijne tuinerwten
2 middelgrote uien
150 g gerookte spekreepjes
100 g Grana Padano 32+
4 witte scharreleieren
125 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
Dit heb je nodig
rasp