Pasta met boerenkool-ricottasaus
bewaar
bewaar

Pasta met boerenkool-ricottasaus

De één gek op stamppot en de ander op pasta? Sluit een compromis en maak deze tagliatelle met boerenkool, ricotta en citroen. 

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Ontdooi de boerenkool in een zeef. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, maar vang 250 ml kookvocht (per 4 personen) op en meng met de boerenkool in een kom.

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op middelhoog vuur in ca. 4 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de kaas. Doe de ricotta samen met de boerenkool inclusief het kookvocht, het citroenrasp, de knoflook, de helft van de amandelen, helft van de kaas en de muntblaadjes in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Meng de saus en ui door de pasta en verwarm nog ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel wat citroensap en zout. Hak de rest van de munt fijn.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de kaas, rest van de amandelen en munt.

algemeen Meer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met boerenkool-ricottasaus

De één gek op stamppot en de ander op pasta? Sluit een compromis en maak deze tagliatelle met boerenkool, ricotta en citroen. 

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig