Pasta met boerenkool-ricottasaus
De één gek op stamppot en de ander op pasta? Sluit een compromis en maak deze tagliatelle met boerenkool, ricotta en citroen.
Aan de slag
Ontdooi de boerenkool in een zeef. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, maar vang 250 ml kookvocht (per 4 personen) op en meng met de boerenkool in een kom.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op middelhoog vuur in ca. 4 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de kaas. Doe de ricotta samen met de boerenkool inclusief het kookvocht, het citroenrasp, de knoflook, de helft van de amandelen, helft van de kaas en de muntblaadjes in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Meng de saus en ui door de pasta en verwarm nog ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel wat citroensap en zout. Hak de rest van de munt fijn.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de kaas, rest van de amandelen en munt.
Pasta met boerenkool-ricottasaus
De één gek op stamppot en de ander op pasta? Sluit een compromis en maak deze tagliatelle met boerenkool, ricotta en citroen.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de boerenkool in een zeef. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, maar vang 250 ml kookvocht (per 4 personen) op en meng met de boerenkool in een kom.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen op middelhoog vuur in ca. 4 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de kaas. Doe de ricotta samen met de boerenkool inclusief het kookvocht, het citroenrasp, de knoflook, de helft van de amandelen, helft van de kaas en de muntblaadjes in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Meng de saus en ui door de pasta en verwarm nog ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel wat citroensap en zout. Hak de rest van de munt fijn.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de kaas, rest van de amandelen en munt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries boerenkool
300 g tagliatelle
2 middelgrote uien
2 el milde olijfolie
60 g ongebrande amandelen
1 citroen
40 g Grana Padano 32+
250 g ricotta
1 teen knoflook
15 g verse munt
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker