Penne met boerenkool, sjalot en citroen 
bewaar
bewaar

Penne met boerenkool, sjalot en citroen 

Pasta op het menu vanavond? Ga voor deze penne met boerenkool, sjalot en citroen. Lekker met geraspte kaas erover.

35 min. bereiden

zeer pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot en chilivlokken 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat 10 min. op laag vuur zacht en zoet worden. Roer af en toe.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen).

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg de helft van het citroensap en de boerenkool toe aan de sjalot en bak 10 min. mee. Rasp de Grana Padano kaas.

Meng de pasta met de boerenkool, het kookvocht, de rest van het citroensap en -rasp en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de kaas.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Penne met boerenkool, sjalot en citroen 

Pasta op het menu vanavond? Ga voor deze penne met boerenkool, sjalot en citroen. Lekker met geraspte kaas erover.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig