Penne met boerenkool, sjalot en citroen
Pasta op het menu vanavond? Ga voor deze penne met boerenkool, sjalot en citroen. Lekker met geraspte kaas erover.
Aan de slag
Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot en chilivlokken 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat 10 min. op laag vuur zacht en zoet worden. Roer af en toe.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen).
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg de helft van het citroensap en de boerenkool toe aan de sjalot en bak 10 min. mee. Rasp de Grana Padano kaas.
Meng de pasta met de boerenkool, het kookvocht, de rest van het citroensap en -rasp en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de kaas.
Penne met boerenkool, sjalot en citroen
Pasta op het menu vanavond? Ga voor deze penne met boerenkool, sjalot en citroen. Lekker met geraspte kaas erover.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot en chilivlokken 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat 10 min. op laag vuur zacht en zoet worden. Roer af en toe.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen).
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg de helft van het citroensap en de boerenkool toe aan de sjalot en bak 10 min. mee. Rasp de Grana Padano kaas.
Meng de pasta met de boerenkool, het kookvocht, de rest van het citroensap en -rasp en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sjalotten
4 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
1 tl chilivlokken
300 g penne
½ citroen
300 g verse boerenkool
70 g Grana Padano