Penne met ansjovis en andijvie
bewaar
bewaar

Penne met ansjovis en andijvie

Pasta en ansjovis is een topcombi. Doe je er andijvie bij, dan heb je helemaal een gouden combinatie te pakken.

25 min. bereiden

pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Laat de ansjovisfilets uitlekken, maar vang de olie op. Verhit de ansjovisolie in een hapjespan en bak de ui 7 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Draai het vuur laag, voeg de knoflook, chilivlokken en ansjovis toe en bak 5 min.

Was ondertussen de andijvie en snijd in repen van 2 cm. Voeg de andijvie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de andijvie en verwarm 2 min. mee. Roer goed door.

Verdeel de pasta over de borden en rasp de kaas erboven.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Penne met ansjovis en andijvie

Pasta en ansjovis is een topcombi. Doe je er andijvie bij, dan heb je helemaal een gouden combinatie te pakken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig