Penne met ansjovis en andijvie
Pasta en ansjovis is een topcombi. Doe je er andijvie bij, dan heb je helemaal een gouden combinatie te pakken.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Laat de ansjovisfilets uitlekken, maar vang de olie op. Verhit de ansjovisolie in een hapjespan en bak de ui 7 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Draai het vuur laag, voeg de knoflook, chilivlokken en ansjovis toe en bak 5 min.
Was ondertussen de andijvie en snijd in repen van 2 cm. Voeg de andijvie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de andijvie en verwarm 2 min. mee. Roer goed door.
Verdeel de pasta over de borden en rasp de kaas erboven.
Penne met ansjovis en andijvie
Pasta en ansjovis is een topcombi. Doe je er andijvie bij, dan heb je helemaal een gouden combinatie te pakken.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Laat de ansjovisfilets uitlekken, maar vang de olie op. Verhit de ansjovisolie in een hapjespan en bak de ui 7 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Draai het vuur laag, voeg de knoflook, chilivlokken en ansjovis toe en bak 5 min.
Was ondertussen de andijvie en snijd in repen van 2 cm. Voeg de andijvie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de andijvie en verwarm 2 min. mee. Roer goed door.
Verdeel de pasta over de borden en rasp de kaas erboven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
23 g ansjovisfilets in olijfolie
½ tl chilivlokken
1 kg andijvie
300 g penne
50 g Grana Padano 32+