Lasagne met worst en courgette van Hugo Kennis
Hugo gaat aan de slag met laagjes vol smaak: een lasagne met worst, mozzarella en courgette.
Aan de slag
Snijd de courgettes met een scherp mes (of mandoline) in de lengte in dunne plakken en schep om met de olie. Verhit de grillpan en gril de courgette (in delen) 3-4 min., tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Ris de blaadjes van de tijm, oregano en rozemarijn uit de Italiaanse kruidenmix. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd ze fijn.
Verhit de rest van de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak de ui, peen, knoflook en kruiden 5 min.
Haal ondertussen het worstvlees uit het velletje en voeg toe aan de groenten. Bak 2-3 min., breek het vlees met een pollepel tot gehakt.
Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de mozzarella in stukjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met ¼ van de tomatensaus. Verdeel ⅓ van de courgette en ⅓ van de lasagnevellen erover. Herhaal 2 keer en bedek het bovenste lasagnevel met de rest van de saus en de mozzarella. Rasp de Grano Padano erover en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne met worst en courgette van Hugo Kennis
Hugo gaat aan de slag met laagjes vol smaak: een lasagne met worst, mozzarella en courgette.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de courgettes met een scherp mes (of mandoline) in de lengte in dunne plakken en schep om met de olie. Verhit de grillpan en gril de courgette (in delen) 3-4 min., tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Ris de blaadjes van de tijm, oregano en rozemarijn uit de Italiaanse kruidenmix. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd ze fijn.
Verhit de rest van de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak de ui, peen, knoflook en kruiden 5 min.
Haal ondertussen het worstvlees uit het velletje en voeg toe aan de groenten. Bak 2-3 min., breek het vlees met een pollepel tot gehakt.
Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de mozzarella in stukjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met ¼ van de tomatensaus. Verdeel ⅓ van de courgette en ⅓ van de lasagnevellen erover. Herhaal 2 keer en bedek het bovenste lasagnevel met de rest van de saus en de mozzarella. Rasp de Grano Padano erover en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
4 el milde olijfolie
3 middelgrote uien
3 tenen knoflook
150 g winterpeen
7½ g verse Italiaanse kruidenmix
200 g runderbraadworsten
800 g tomatenblokjes
2 tl kristalsuiker
125 g mozzarella
12 lasagnevellen
20 g Grana Padano
Dit heb je nodig
mandoline
grillpan
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)