Macaroni-ovenschotel met vegaburger gehakt, tomaat en mozzarella
Wat schotel jij je kids vanavond voor? Deze (vega) macaronischotel is gegarandeerd een succes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm.
Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, wortel, tomaten en gedroogde Italiaanse kruiden 3 min. al omscheppend mee. Maal ondertussen in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer de vegaburgers in delen tot een grof gehakt. Voeg toe aan de groenten in de pan en bak het mengsel al omscheppend nog 2 min.
Giet de passata en de gekookte macaroni erbij en breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Schep om, zodat alles goed gemengd is en doe de macaroni in de ovenschaal.
Laat de mozzarella uitlekken en scheur in grove stukken. Verdeel de mozzarella over de bovenkant van de macaroni. Bak 20-25 min. in het midden van de oven, tot de kaas gesmolten is en de pasta aan de randjes iets knapperig wordt.
Macaroni-ovenschotel met vegaburger gehakt, tomaat en mozzarella
Wat schotel jij je kids vanavond voor? Deze (vega) macaronischotel is gegarandeerd een succes.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm.
Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, wortel, tomaten en gedroogde Italiaanse kruiden 3 min. al omscheppend mee. Maal ondertussen in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer de vegaburgers in delen tot een grof gehakt. Voeg toe aan de groenten in de pan en bak het mengsel al omscheppend nog 2 min.
Giet de passata en de gekookte macaroni erbij en breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Schep om, zodat alles goed gemengd is en doe de macaroni in de ovenschaal.
Laat de mozzarella uitlekken en scheur in grove stukken. Verdeel de mozzarella over de bovenkant van de macaroni. Bak 20-25 min. in het midden van de oven, tot de kaas gesmolten is en de pasta aan de randjes iets knapperig wordt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 winterpenen
500 g trostomaten
300 g volkorenmacaroni
2 el milde olijfolie
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g vegetarische basis burgers
690 ml passata basilico
125 g mozzarella