Visstoofpot met courgette en witte bonen
Witte bonen in tomatensaus zijn ook een heerlijke én gezonde match bij vis.
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, knoflook en paprikapoeder 5 min. op matig vuur.
Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in parten en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. een ½ cm. dik. Snijd het basilicum fijn. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Voeg de courgette, bonen, tomaat, de helft van het basilicum en peper toe. Plet de tomaten met een houten lepel en breng het geheel aan de kook. Leg de bevroren koolvis in de saus en laat met de deksel op de pan ca. 20 min. op matig vuur garen.
Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van het basilicum.
Visstoofpot met courgette en witte bonen
Witte bonen in tomatensaus zijn ook een heerlijke én gezonde match bij vis.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, knoflook en paprikapoeder 5 min. op matig vuur.
Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in parten en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. een ½ cm. dik. Snijd het basilicum fijn. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Voeg de courgette, bonen, tomaat, de helft van het basilicum en peper toe. Plet de tomaten met een houten lepel en breng het geheel aan de kook. Leg de bevroren koolvis in de saus en laat met de deksel op de pan ca. 20 min. op matig vuur garen.
Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
2 tl paprikapoeder
2 courgettes
15 g verse basilicum
800 g witte bonen in blik
800 g gepelde tomaten in blik
4 diepvries koolvisfilets