Romige witte-bonenstoof met vis
Verruil witte bonen in tomatensaus eens voor dit gezonde maaltje van witte bonen met vis in roomsaus.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van een ½ cm. Kook 400 ml water (per 4 personen). Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit (bewaar de uitgeknepen citroen). Bind de tijm, oregano en salie uit de Italiaanse kruidenmix bij elkaar met het keukentouw, houd de rozemarijn apart.
Rasp de knoflook en voeg toe aan de pan, bak 2 min. Voeg het citroenrasp, de bij elkaar gebonden kruiden en het kokende water toe. Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en voeg met de aardappelblokjes toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen.
Verhit ondertussen de rest van de olie, de rest van het water en het citroensap in een grote pan op hoog vuur. Leg de uitgeknepen citroen en de achtergehouden rozemarijn in de pan. Breng op smaak met peper. Leg voorzichtig de bevroren visfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan in 12 min. gaar.
Haal de kruiden uit de bonenstoof. Voeg de tuinerwten en zuivelspread toe en warm 3 min. mee.
Schep de bonenstoof in diepe kommen. Leg wat rucola in het midden van de komen verdeel de vis hierover.
Romige witte-bonenstoof met vis
Verruil witte bonen in tomatensaus eens voor dit gezonde maaltje van witte bonen met vis in roomsaus.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van een ½ cm. Kook 400 ml water (per 4 personen). Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit (bewaar de uitgeknepen citroen). Bind de tijm, oregano en salie uit de Italiaanse kruidenmix bij elkaar met het keukentouw, houd de rozemarijn apart.
Rasp de knoflook en voeg toe aan de pan, bak 2 min. Voeg het citroenrasp, de bij elkaar gebonden kruiden en het kokende water toe. Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en voeg met de aardappelblokjes toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen.
Verhit ondertussen de rest van de olie, de rest van het water en het citroensap in een grote pan op hoog vuur. Leg de uitgeknepen citroen en de achtergehouden rozemarijn in de pan. Breng op smaak met peper. Leg voorzichtig de bevroren visfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan in 12 min. gaar.
Haal de kruiden uit de bonenstoof. Voeg de tuinerwten en zuivelspread toe en warm 3 min. mee.
Schep de bonenstoof in diepe kommen. Leg wat rucola in het midden van de komen verdeel de vis hierover.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 iets kruimige aardappelen
450 ml water
1 middelgrote ui
4 el milde olijfolie
1 citroen
20 g verse Italiaanse kruidenmix
2 tenen knoflook
800 g witte bonen in blik
400 g diepvries koolvisfilets
450 g diepvries fijne tuinerwten
100 g zuivelspread light
40 g rucola
Dit heb je nodig
keukentouw