Rucolastamppot met tuinerwten en vis 
bewaar
bewaar

Rucolastamppot met tuinerwten en vis 

Stamp jezelf de keuken in met deze rucolastamppot met tuinerwten en vis. En het 'geheime' ingrediënt? Da's de ras el hanout, die de stamppot een nieuwe touch geeft.

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi de koolvis. Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de tuinerwten toe.

Leg ondertussen de koolvis op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅙ van de olie en bestrooi met ras el hanout, peper en eventueel zout. Bak de vis in ca. 15 min. gaar in de oven.

Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de ui in 15 min. op middelhoog vuur zacht en zoet. Voeg na 10 min. de azijn toe en breng op smaak met peper.

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de boter en de rest van de olie toe en stamp met een pureestamper tot puree. Roer de rucola erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de stamppot en ui over de borden en schep op elk bord een stuk koolvis.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rucolastamppot met tuinerwten en vis 

Stamp jezelf de keuken in met deze rucolastamppot met tuinerwten en vis. En het 'geheime' ingrediënt? Da's de ras el hanout, die de stamppot een nieuwe touch geeft.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig