Ovengeroosterde pompoenstamppot met lichtpittige kip
Je zou willen dat je deze pompoenstamppot véél eerder had gekend.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snijd de uien elk in 8 partjes. Verdeel de winterpeen, ui en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi met de ras el hanout. Schep om en rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.
Bestrijk de kip met de harissa en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg het kookvocht weer toe aan de aardappelen en stamp tot een grove puree. Haal de groenten uit de oven en schep door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de kip.
Ovengeroosterde pompoenstamppot met lichtpittige kip
Je zou willen dat je deze pompoenstamppot véél eerder had gekend.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snijd de uien elk in 8 partjes. Verdeel de winterpeen, ui en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi met de ras el hanout. Schep om en rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.
Bestrijk de kip met de harissa en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg het kookvocht weer toe aan de aardappelen en stamp tot een grove puree. Haal de groenten uit de oven en schep door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de kip.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
300 g winterpenen
2 rode uien
400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
3 el arachideolie
1 el ras el hanout
395 g kipdijfilet
1 el harissa
Dit heb je nodig
dunschiller
bakpapier
pureestamper