Tajine met zoete aardappel, wortel en dadels
Heb je de mix al geproefd van zoete aardappel, harissa, dadels, citroen en munt? Daar ga je zeker geen spijt van krijgen met deze tajine!
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ras el hanout en harissa 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de zoete aardappel en peen toe en roer goed. Kook in 20-25 min. beetgaar met de tajinedeksel op de pan. Roer af en toe door.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los met een vork en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Halveer en ontpit ondertussen de dadels. Voeg het kokend water en de gehalveerde dadels toe aan het zoete-aardappelmengsel, breng aan de kook en laat nog 2 min. op laag vuur stoven.
Verwarm ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3-5 min. tot lichtbruin. Schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik. Boen de citroen, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Voeg het citroenrasp en -sap aan het mengsel toe. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd de munt grof en roer de helft door de tajine.
Schep de couscous op een grote schaal en schep de tajine erover. Bestrooi met de rest van de munt en het amandelschaafsel.
Tajine met zoete aardappel, wortel en dadels
Heb je de mix al geproefd van zoete aardappel, harissa, dadels, citroen en munt? Daar ga je zeker geen spijt van krijgen met deze tajine!
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ras el hanout en harissa 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de zoete aardappel en peen toe en roer goed. Kook in 20-25 min. beetgaar met de tajinedeksel op de pan. Roer af en toe door.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los met een vork en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Halveer en ontpit ondertussen de dadels. Voeg het kokend water en de gehalveerde dadels toe aan het zoete-aardappelmengsel, breng aan de kook en laat nog 2 min. op laag vuur stoven.
Verwarm ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3-5 min. tot lichtbruin. Schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik. Boen de citroen, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Voeg het citroenrasp en -sap aan het mengsel toe. Breng eventueel op smaak met zout. Snijd de munt grof en roer de helft door de tajine.
Schep de couscous op een grote schaal en schep de tajine erover. Bestrooi met de rest van de munt en het amandelschaafsel.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen
250 g winterpeen
2 el milde olijfolie
1 ras el hanout
1 el milde harissa
300 g volkorencouscous
125 g verse dadels
300 ml kokend water
30 g amandelschaafsel
½ citroen
20 g verse munt
Dit heb je nodig
tajinedeksel Ah spaaractie