Geroosterde zoete aardappel uit de oven
bewaar
bewaar

Geroosterde zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.

10 min. bereiden / 35 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Halveer de aardappelen in de lengte. Prik de aardappelen rondom met een vork.

Meng in een kom de olie met de knoflookpoeder, uienpoeder en gerookte-paprikapoeder. Meng met de aardappelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Leg de aardappelen met snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelen 30-35 min. in het midden van de oven gaar. Draai de aardappelen halverwege om.

Schaaf ondertussen met een dunschiller vlokken van de Parmezaanse kaas. Snijd de peterselie grof. Bestrooi de aardappelen met de kaas en peterselie en serveer.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig