Minestrone met knolselderij
Supervullend, deze zelfgemaakte minestrone maaltijdsoep.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 ½ cm. Snijd de winterpenen in blokjes van 1 ½ cm en de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, peen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak omscheppend 1 min. mee. Voeg de knolselderij, gepelde tomaten, het water, de bouillonblokjes en de tijmblaadjes toe en breng aan de kook. Laat 10 min. koken. Plet de tomaten met een houten lepel tegen de zijkant van de pan.
Voeg de macaroni en bonen toe en kook de soep nog 8 min. tot de pasta gaar is. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas.
Minestrone met knolselderij
Supervullend, deze zelfgemaakte minestrone maaltijdsoep.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 ½ cm. Snijd de winterpenen in blokjes van 1 ½ cm en de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, peen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak omscheppend 1 min. mee. Voeg de knolselderij, gepelde tomaten, het water, de bouillonblokjes en de tijmblaadjes toe en breng aan de kook. Laat 10 min. koken. Plet de tomaten met een houten lepel tegen de zijkant van de pan.
Voeg de macaroni en bonen toe en kook de soep nog 8 min. tot de pasta gaar is. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas.
algemeen:
serveertip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
400 g knolselderij
250 g winterpenen
4 stengels bleekselderij
4 takjes verse tijm
3 el milde olijfolie
800 g gepelde tomaten in blik
1 l water
2 groentebouillonblokjes zonder zout
100 g volkorenmacaroni
400 g limabonen in blik
60 g Parmigiano Reggiano-poeder