Vegetarische erwtensoep
Een goedgevulde vegetarische erwtensoep op tafel zetten? Met krokant geroosterde shiitake in plaats van spekjes wordt dit een gegarandeerd succes.
15 min. bereiden / 25 min. oventijd / 1 uur 20 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een ruime soeppan en bak de ui 2 min. Voeg de spliterwten, het laurierblaadje, water, bouillonblokje en de helft van het knoflookpoeder toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. koken, roer af en toe.
Schil ondertussen de peen en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de selderij fijn. Voeg de peen en de helft van de selderij toe aan de soep en laat met de deksel op de pan nog 50 min. zachtjes koken, roer af en toe. Roer de laatste 5 min. de tuinerwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Meng de shiitakeplakjes met de rest van de olie, de gerookte paprikapoeder, de rest van de knoflookpoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de shiitake in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ca. 25 min. in het midden van de oven of tot ze krokant zijn.
Verdeel de erwtensoep over kommen. Serveer met de rest van de selderij en de geroosterde shiitake erop.
Vegetarische erwtensoep
Een goedgevulde vegetarische erwtensoep op tafel zetten? Met krokant geroosterde shiitake in plaats van spekjes wordt dit een gegarandeerd succes.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
15 min. bereiden
80 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een ruime soeppan en bak de ui 2 min. Voeg de spliterwten, het laurierblaadje, water, bouillonblokje en de helft van het knoflookpoeder toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. koken, roer af en toe.
Schil ondertussen de peen en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de selderij fijn. Voeg de peen en de helft van de selderij toe aan de soep en laat met de deksel op de pan nog 50 min. zachtjes koken, roer af en toe. Roer de laatste 5 min. de tuinerwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Meng de shiitakeplakjes met de rest van de olie, de gerookte paprikapoeder, de rest van de knoflookpoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de shiitake in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ca. 25 min. in het midden van de oven of tot ze krokant zijn.
Verdeel de erwtensoep over kommen. Serveer met de rest van de selderij en de geroosterde shiitake erop.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
4 el milde olijfolie
400 g spliterwten
1 laurierblad
1½ l kokend water
1 groentebouillontablet
2 tl knoflookpoeder
700 g winterpenen
15 g verse selderij
200 g diepvries fijne tuinerwten
150 g gesneden shiitake
1 tl gerookte paprikapoeder
Dit heb je nodig
bakpapier