Gezonde erwtensoep
Wat deze vegetarische erwtensoep zo lekker maakt? De crispy uien on top.
Aan de slag
Breng de spliterwten, het laurierblaadje en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Schil ondertussen de peen en pastinaak en snijd in dunne plakjes. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Voeg de peen, pastinaak en prei aan de soep toe. Roer door en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in zo dun mogelijke ringen. Meng met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en de geroosterde paprikapoeder en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om. Bak de laatste 5 min. de sneetjes roggebrood mee.
Voeg de laatste 10 min. de bevroren tuinerwtjes toe aan de soep. Snijd de peterselie fijn. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep grof met de staafmixer. Neem de ui uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep met het brood en garneer met de crispy ui en peterselie.
Gezonde erwtensoep
Wat deze vegetarische erwtensoep zo lekker maakt? De crispy uien on top.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
60 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Breng de spliterwten, het laurierblaadje en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Schil ondertussen de peen en pastinaak en snijd in dunne plakjes. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Voeg de peen, pastinaak en prei aan de soep toe. Roer door en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in zo dun mogelijke ringen. Meng met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en de geroosterde paprikapoeder en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om. Bak de laatste 5 min. de sneetjes roggebrood mee.
Voeg de laatste 10 min. de bevroren tuinerwtjes toe aan de soep. Snijd de peterselie fijn. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep grof met de staafmixer. Neem de ui uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep met het brood en garneer met de crispy ui en peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g AH Biologisch gedroogde spliterwten
1 laurierblad
1½ l water
200 g winterpenen
200 g pastinaken
1 prei
3 middelgrote uien
4 el milde olijfolie
1 el zoete gerookte-paprikapoeder
4 sneetjes Fries roggebrood
450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
20 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
Staafmixer