Vegan erwtensoep met kikkererwten
Erwtensoep: een Hollandse klassieker maar dan helemaal veganistisch
Aan de slag
Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook. Doe de winterpeen, prei, ui, knoflook, spliterwten, groentebouillontabletten en laurierblaadjes met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe.
Doe de kikkererwten in vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Snijd de vegan rookworst in dunne plakjes en voeg samen met de kikkererwten toe aan de soep. Verwarm nog 3 min.
Vegan erwtensoep met kikkererwten
Erwtensoep: een Hollandse klassieker maar dan helemaal veganistisch
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook. Doe de winterpeen, prei, ui, knoflook, spliterwten, groentebouillontabletten en laurierblaadjes met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer af en toe.
Doe de kikkererwten in vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Snijd de vegan rookworst in dunne plakjes en voeg samen met de kikkererwten toe aan de soep. Verwarm nog 3 min.
combinatietip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g winterpeen
300 g preien
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
500 g AH Biologisch gedroogde spliterwten
3 Knorr biologische groentebouillontabletten
2 laurierblaadjes
2 l water
350 g kikkererwten in pot
160 g vegan rookworst
Dit heb je nodig
staafmixer