Erwtensoep met chorizo en kikkererwten
Olé! Deze goudkleurige erwtensoep krijgt een Spaans tintje door de pittige chorizo.
Aan de slag
Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en laurierblaadjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Schil en snijd ondertussen de peen in dunne plakjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peen, ui en knoflook toe aan de soep en laat nog 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep en schenk het chorizobakvet erbij. Pureer met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de kikkererwten, tuinerwten en peterselie toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de chorizo erover.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Erwtensoep met chorizo en kikkererwten
Olé! Deze goudkleurige erwtensoep krijgt een Spaans tintje door de pittige chorizo.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
75 min. bereiden
Aan de slag
Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en laurierblaadjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Schil en snijd ondertussen de peen in dunne plakjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peen, ui en knoflook toe aan de soep en laat nog 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep en schenk het chorizobakvet erbij. Pureer met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de kikkererwten, tuinerwten en peterselie toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de chorizo erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g AH Biologisch gedroogde spliterwten
2 l water
2 kippenbouillonblokjes
2 laurierblaadjes
250 g winterpeen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
250 g chorizoworst
400 g kikkererwten in blik
15 g verse platte peterselie
450 g fijne diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
staafmixer