Erwtensoep met geitenkaas en komijn
Zeg je winter dan zeg je erwtensoep. Zin in een variatie? Maak 'm dan met geitenkaas en komijn!
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de helft van de ui met ⅔ van de komijn 2 min. Voeg de spliterwten, het laurierblaadje en water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. koken, roer af en toe.
Schil ondertussen de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peen toe aan de soep en laat met de deksel op de pan nog 50 min. zachtjes koken, roer af en toe. Roer de laatste 5 min. de tuinerwten en de helft van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder het laurierblaadje.
Meng ondertussen de rest van de ui en de rest van de peterselie met de azijn. Meng de rest van de komijn door de geitenkaas.
Serveer de erwtensoep met een lepel geitenkaas en garneer met de zure ui.
Erwtensoep met geitenkaas en komijn
Zeg je winter dan zeg je erwtensoep. Zin in een variatie? Maak 'm dan met geitenkaas en komijn!
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
15 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de helft van de ui met ⅔ van de komijn 2 min. Voeg de spliterwten, het laurierblaadje en water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. koken, roer af en toe.
Schil ondertussen de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peen toe aan de soep en laat met de deksel op de pan nog 50 min. zachtjes koken, roer af en toe. Roer de laatste 5 min. de tuinerwten en de helft van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder het laurierblaadje.
Meng ondertussen de rest van de ui en de rest van de peterselie met de azijn. Meng de rest van de komijn door de geitenkaas.
Serveer de erwtensoep met een lepel geitenkaas en garneer met de zure ui.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 el milde olijfolie
1½ el komijnzaad
400 g spliterwten
1 laurierblad
1½ l water
500 g winterpenen
15 g verse peterselie
200 g diepvries fijne tuinerwten
1 el rodewijnazijn
100 g chavroux frais nature 45+