Geroosterde courgettesoep met geitenkaas en croutons
Een gezonde lunch? Ga voor deze geroosterde courgettesoep met geitenkaas en croutons.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in plakken van ca. een ½ cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ¼ van de olie en peper en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen het brood in blokjes van ca. 1 cm en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak het brood in ca. 8 min. op middelhoog vuur knapperig. Bak de laatste minuut de knoflook en tijm mee.
Snijd de peterselie fijn. Verhit een soeppan met de rest van de olie en bak de geroosterde courgette 1 min. op hoog vuur. Voeg ⅔ van de peterselie, de melk, de helft van de geitenkaas en het water toe en breng op smaak met peper. Laat ca. 10 min. koken, pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel meer water toe als de soep te dik is.
Verdeel de soep over kommen verdeel de rest van de geitenkaas, de croutons, peper en de rest van de peterselie erover.
Geroosterde courgettesoep met geitenkaas en croutons
Een gezonde lunch? Ga voor deze geroosterde courgettesoep met geitenkaas en croutons.
null personen
350 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in plakken van ca. een ½ cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ¼ van de olie en peper en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen het brood in blokjes van ca. 1 cm en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak het brood in ca. 8 min. op middelhoog vuur knapperig. Bak de laatste minuut de knoflook en tijm mee.
Snijd de peterselie fijn. Verhit een soeppan met de rest van de olie en bak de geroosterde courgette 1 min. op hoog vuur. Voeg ⅔ van de peterselie, de melk, de helft van de geitenkaas en het water toe en breng op smaak met peper. Laat ca. 10 min. koken, pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel meer water toe als de soep te dik is.
Verdeel de soep over kommen verdeel de rest van de geitenkaas, de croutons, peper en de rest van de peterselie erover.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
4 el milde olijfolie
5 sneetjes volkorenbrood
1 teen knoflook
1 tl gedroogde tijm
40 g verse platte peterselie
200 ml halfvolle melk
150 g chavroux frais nature 45+
600 ml water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer