Erwtensoep uit de slowcooker
Erwtensoep uit de slowcooker: dat scheelt je een hoop werk, want de slowcooker doet het meeste werk. Had je oma dat maar eerder geweten!
Aan de slag
Dep de karbonades droog met keukenpapier en snijd de harde stukken en het bot eruit. Snijd het vlees in blokken van 3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit een braadpan met de olie en bak het vlees in ca. 5 min op hoog vuur rondom knapperig en bruin.
Schil ondertussen de peen en snijd in halve plakken van een ½ cm. Snipper de uien. Maak de prei schoon en snijd in dunne halve plakken. Voeg na 5 min. de peen, ui en prei toe aan het vlees en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de laatste minuut de azijn toe.
Doe de spliterwten, het warme water, bouillonblokje, de tijm, laurierblaadjes en het vlees-groentemengsel in de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 5-7 uur in de gesloten pan op stand 2 (hoge stand). Snijd de rookworst in plakken en voeg na 3 uur toe aan de soep. Voeg zo nodig extra water toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de soep over kommen.
Erwtensoep uit de slowcooker
Erwtensoep uit de slowcooker: dat scheelt je een hoop werk, want de slowcooker doet het meeste werk. Had je oma dat maar eerder geweten!
hoofdgerecht
null personen
890 kcal
20 min. bereiden
420 min. wachten
Aan de slag
Dep de karbonades droog met keukenpapier en snijd de harde stukken en het bot eruit. Snijd het vlees in blokken van 3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit een braadpan met de olie en bak het vlees in ca. 5 min op hoog vuur rondom knapperig en bruin.
Schil ondertussen de peen en snijd in halve plakken van een ½ cm. Snipper de uien. Maak de prei schoon en snijd in dunne halve plakken. Voeg na 5 min. de peen, ui en prei toe aan het vlees en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de laatste minuut de azijn toe.
Doe de spliterwten, het warme water, bouillonblokje, de tijm, laurierblaadjes en het vlees-groentemengsel in de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 5-7 uur in de gesloten pan op stand 2 (hoge stand). Snijd de rookworst in plakken en voeg na 3 uur toe aan de soep. Voeg zo nodig extra water toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de soep over kommen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
415 g schouderkarbonades
4 el olijfolie mild
300 g winterpeen
2 middelgrote uien
1 verse prei
1 tl appel azijn
400 g gedroogde spliterwten
1½ l warm water
1 AH BASIC groentebouillontablet
1 el gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
250 g Gelderse rookworsten
Dit heb je nodig
Slowcooker (4.7 liter)