Broccoli-erwtensoep met kaasbroodje
Ga voor een warme, voedzame lunch. Deze broccoli-erwtensoep met kaasbroodje is gezond en weer eens iets anders.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes ca. 6 min. in de oven. Haal uit de oven en laat iets afkoelen, laat de oven aanstaan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.
Snijd de broodjes in sneetjes van 1 cm, maar niet helemaal door. Meng de helft van de knoflook met 1½ el (per 4 personen) olie en peper en sprenkel tussen de sneetjes brood. Verdeel de geraspte kaas ertussen.
Verhit 1 el (per 4 personen) olie in een soeppan en fruit de rest van de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, bevroren tuinerwten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak ondertussen de broodjes nog ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de uiringen 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier
Schep de soep in kommen, verdeel eerst de zuivelspread en dan de ui erover en serveer met de kaasbroodjes.
Broccoli-erwtensoep met kaasbroodje
Ga voor een warme, voedzame lunch. Deze broccoli-erwtensoep met kaasbroodje is gezond en weer eens iets anders.
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
14 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes ca. 6 min. in de oven. Haal uit de oven en laat iets afkoelen, laat de oven aanstaan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.
Snijd de broodjes in sneetjes van 1 cm, maar niet helemaal door. Meng de helft van de knoflook met 1½ el (per 4 personen) olie en peper en sprenkel tussen de sneetjes brood. Verdeel de geraspte kaas ertussen.
Verhit 1 el (per 4 personen) olie in een soeppan en fruit de rest van de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, bevroren tuinerwten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak ondertussen de broodjes nog ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de uiringen 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier
Schep de soep in kommen, verdeel eerst de zuivelspread en dan de ui erover en serveer met de kaasbroodjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 afbak schnittbroodjes volkoren
2 tenen knoflook
500 g broccoli
4 el milde olijfolie
150 g geraspte kaas 30+
300 g diepvries fijne tuinerwten
750 ml water
2 middelgrote uien
100 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
staafmixer