Roti met kip en spitskool
In Nederland kennen we roti vooral met kip, aardappel masala en kousenband als bijgerechten. Maar er zijn veel andere variaties in de 'toespijs' mogelijk. In deze versie gebruiken we bijvoorbeeld spitskool.
Aan de slag
Meng de rotimix uit de kit in een kom met van ⅛ van de olie en 155 ml water (per 4 personen) en kneed tot een deegbol. Besmeer met ⅛ van de olie, dek af met een vochtige theedoek en laat 30 min. rusten.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes en de selderij fijn. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en selderij 4 min. Roer af en toe. Snijd de kip in dunne reepjes en bak 5 min. mee. Voeg na 4 min. de masala toe.
Schil de aardappelen, snijd in kwarten en voeg met de tomaat toe aan de kip. Bak 2 min. mee. Voeg water toe tot alles net onderstaat en voeg de adjumapeper toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat op laag vuur 30 min. garen.
Meng de dahlmix uit de kit met de rest van het water. Verdeel het deeg in 4 porties (per 4 personen) en rol er op een met bloem bestoven werkblad balletjes van. Rek elk balletje iets uit, vul met ¼ van de dahl en vouw goed dicht. Zorg dat het deeg overal even dik is. Bewaar onder een vochtige theedoek.
Snijd de spitskool in de breedte in repen van 1 cm dik. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kool met het komijnzaad in 8 min. gaar. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol 1 deegballetje met de deegroller uit tot een rotiplaat van Ø 30 cm (bestuif zo nodig met de bloem, klop overtollige bloem af). Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de rotiplaat in 3-4 min. gaar, keer 3 x om. Maak zo nog 3 rotiplaten. Bestrijk telkens beide kanten met de rest van de olie en houd warm onder een theedoek.
Haal de peper uit de pan en serveer de stoof met de rotiplaat en spitskool.
Roti met kip en spitskool
In Nederland kennen we roti vooral met kip, aardappel masala en kousenband als bijgerechten. Maar er zijn veel andere variaties in de 'toespijs' mogelijk. In deze versie gebruiken we bijvoorbeeld spitskool.
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Meng de rotimix uit de kit in een kom met van ⅛ van de olie en 155 ml water (per 4 personen) en kneed tot een deegbol. Besmeer met ⅛ van de olie, dek af met een vochtige theedoek en laat 30 min. rusten.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes en de selderij fijn. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en selderij 4 min. Roer af en toe. Snijd de kip in dunne reepjes en bak 5 min. mee. Voeg na 4 min. de masala toe.
Schil de aardappelen, snijd in kwarten en voeg met de tomaat toe aan de kip. Bak 2 min. mee. Voeg water toe tot alles net onderstaat en voeg de adjumapeper toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat op laag vuur 30 min. garen.
Meng de dahlmix uit de kit met de rest van het water. Verdeel het deeg in 4 porties (per 4 personen) en rol er op een met bloem bestoven werkblad balletjes van. Rek elk balletje iets uit, vul met ¼ van de dahl en vouw goed dicht. Zorg dat het deeg overal even dik is. Bewaar onder een vochtige theedoek.
Snijd de spitskool in de breedte in repen van 1 cm dik. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kool met het komijnzaad in 8 min. gaar. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol 1 deegballetje met de deegroller uit tot een rotiplaat van Ø 30 cm (bestuif zo nodig met de bloem, klop overtollige bloem af). Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de rotiplaat in 3-4 min. gaar, keer 3 x om. Maak zo nog 3 rotiplaten. Bestrijk telkens beide kanten met de rest van de olie en houd warm onder een theedoek.
Haal de peper uit de pan en serveer de stoof met de rotiplaat en spitskool.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Surinaamse roti kit
8 el zonnebloemolie
210 ml water
1 middelgrote ui
3 trostomaten
20 g verse selderij
390 g scharrelkipdijfilet
2½ el kruidenmix voor roti kip masala
400 g vastkokende aardappelen
1 Adjuma peper
2 el tarwebloem
800 g spitskool
1 el komijnzaad
Dit heb je nodig
deegroller