Curry met spitskool en tofu
bewaar
bewaar

Curry met spitskool en tofu

Voeg een beetje pit toe aan je weekmenu met deze goedgevulde curry! En nog budgetproof ook.

35 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de spitskool in repen en de sjalotten in halve ringen. Rasp de knoflook fijn, schil en rasp de gember fijn en verkruimel de tofu.

Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten 7 min. tot ze gekaramelliseerd zijn. Schep regelmatig om.

Voeg het komijnzaad, mosterdzaad, de garam masala, geraspte knoflook en gember toe, roer door en bak nog 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak het al roerend 1 min. mee. Voeg het water toe, breng aan de kook en voeg de verkruimelde tofu en spitskool toe. Roer door en laat 8 min. stoven zonder de deksel op de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de bevroren paratha’s een voor een 5 min. Keer halverwege.

Verdeel de curry over diepe borden en serveer de paratha’s erbij.

combinatietipLekker met mangochutney.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Curry met spitskool en tofu

Voeg een beetje pit toe aan je weekmenu met deze goedgevulde curry! En nog budgetproof ook.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig