Roti met kip
bewaar
bewaar

Roti met kip

Roti wordt er alleen maar lekkerder van als je het helemaal zelf maakt. Is écht de moeite waard!

1 uur 10 min. bereiden

licht pittig

16 ingrediënten

Aan de slag

Maak de roti pannenkoeken: snijd 1 teen knoflook per 4 personen fijn. Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, 3 el arachideolie per 4 personen, knoflook, de helft van de gemalen komijn en het lauwwarme water. Kneed tot een samenhangend deeg en laat afgedekt staan tot gebruik.

Snijd voor de masala kip-vulling de kip in blokjes van 3 cm. Verhit 1 el arachideolie per 4 personen in een hapjespan en bak de kip 5 min. op hoog vuur. Snipper ondertussen de uien, snijd de rest van de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes Schep de kip met een schuimspaan uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de helft van de ui en de knoflook 1 min.

Voeg de masalakruiden en de rest van de gemalen komijn toe en fruit 30 sec. mee. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 150 ml water per 4 personen toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de kip en de peper toe aan de saus en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 40 min. gaar stoven. Schep regelmatig om.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Voeg de laatste 20 min. toe aan de masala kip. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Bestuif je handen met bakmeel en vorm 4 balletjes van het rotideeg. Druk elke bal plat en rol met een deegroller uit tot een cirkel met ∅ 24 cm. Verhit een koekenpan en bestrijk met een ½ el arachideolie. Leg de roti in de pan en bestrijk de bovenkant met een ½ el arachideolie. Bak de roti in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en bestrijk de roti opnieuw met een ½ el arachideolie. Herhaal met de rest van het deeg.

Snijd ondertussen de kousenband in stukjes van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de ui 1 min. Voeg de kousenband en het water toe en roerbak 8 min. Verwijder de peper uit de masala kip. Serveer de kip, kousenband en gekookte eieren op de roti.

combinatietipSnijd de peper uit de saus heel fijn en serveer er apart bij.
vegatipMaak ook eens deze vega roti met aubergine en pompoen.
variatietipDe traditionele rotiplaat wordt gemaak met gele spliterwten zoals in dit recept voor rotiplaat of met aardappel zoals de roti in het recept voor de vega roti hierboven. Voor nog een andere twist zijn ook kikkererwten te gebruiken zoals in recept voor roti met aardappelcurry.
achtergrondinfoSurinaamse roti eet je met je handen. Scheur steeds een stukje van de ‘rotiplaat’ af en pak daarmee wat van de verschillende soorten groenten en eventueel vlees of kip. Zo raakt je hand alleen de roti zelf en niet het groente- en/of vleesmengsel. Roti (wat letterlijk brood betekent) komt oorspronkelijk uit India en is naar Suriname gekomen met de komst van de Hindoestanen toen zij eind 19de eeuw als contractarbeiders op de plantages gingen werken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roti met kip

Roti wordt er alleen maar lekkerder van als je het helemaal zelf maakt. Is écht de moeite waard!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig