- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Wat zijn raapstelen?
Raapstelen, een van de vergeten groenten, wordt vooral in het voorjaar gebruikt. Raapstelen zijn namelijk een echte seizoensgroente die je grotendeels in maart tot en met juni zal tegenkomen. Deze voorjaarsgroente wordt geteeld van de meiknol. Raapstelen, ook wel bekend als keeltjes of kelen, zien eruit als groene langwerpige blaadjes aan een knapperige steel en worden vaak in bosjes verkocht bij de supermarkt. Koken, stoven, roerbakken, verwerken in een salade of in een soep, met raapstelen kan je alle kanten op!

Wat is de smaak van raapstelen?
Raapstelen zijn vergelijkbaar met rucola en jonge spinazie door de lichtpittige smaak. Rauw zijn raapstelen heerlijk in een couscoussalade of op een crostini met pijnboompitten en citroen. Maar probeer ze ook eens te verwerken in een lekkere stamppot met katenspek en bosui of in een paddenstoelensoep met raapstelen pesto. Varieer erop los!

Raapstelen: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Je kunt raapstelen het beste in de koelkast bewaren in een open zak in de groentelade. Ze zijn dan ongeveer 3 dagen houdbaar. Invriezen kan ook. Blancheer de raapstelen ongeveer 2 minuten en stop ze daarna gelijk in een afgesloten zakje of bakje in de vriezer. Hier zijn ze maximaal 12 maanden houdbaar. Om raapstelen op te warmen kun je ze direct in kokend water leggen om te koken of in een hete pan om te wokken. Ontdooien is niet nodig.