Doperwtensoep
Groentesoep deluxe met doperwten, raapstelen en pancetta.
Aan de slag
Bak in een droge soeppan de pancetta op laag vuur knapperig. Laat de pancetta op keukenpapier uitlekken. Snipper de ui. Voeg de uisnippers toe aan het achtergebleven spekvet in de pan en fruit ze tot ze beginnen te kleuren. Roer de crème fraîche erdoor, schenk de wijn en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Roer 3/4 van de doperwten erdoor.
Laat de soep nog 8-10 min. zachtjes doorkoken. Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde, licht gebonden soep. Schenk de soep weer in de pan en breng aan de kook. Doe de raapstelen en de rest van de doperwten in de soep en laat deze nog 5 min. koken. Verdeel de soep over de diepe borden en leg de uitgebakken pancetta erop.
Doperwtensoep
Groentesoep deluxe met doperwten, raapstelen en pancetta.
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bak in een droge soeppan de pancetta op laag vuur knapperig. Laat de pancetta op keukenpapier uitlekken. Snipper de ui. Voeg de uisnippers toe aan het achtergebleven spekvet in de pan en fruit ze tot ze beginnen te kleuren. Roer de crème fraîche erdoor, schenk de wijn en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Roer 3/4 van de doperwten erdoor.
Laat de soep nog 8-10 min. zachtjes doorkoken. Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde, licht gebonden soep. Schenk de soep weer in de pan en breng aan de kook. Doe de raapstelen en de rest van de doperwten in de soep en laat deze nog 5 min. koken. Verdeel de soep over de diepe borden en leg de uitgebakken pancetta erop.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g pancetta
1 ui
125 ml crème fraîche
250 ml witte wijn
750 ml kippenbouillon van tablet
400 g verse doperwten
100 g raapstelen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine