Venkelsoep met cherrytomaatjes
Verrassend lekker: soep met de frisse anijssmaak van venkel.
Aan de slag
Snijd de venkel in kleine stukjes. Bewaar het kruidige venkelgroen als garnering. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui goudbruin. Voeg de stukjes venkel toe en bak ze enkele min. mee.
Roer de crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 min. afgedekt zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper. Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op. Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Venkelsoep met cherrytomaatjes
Verrassend lekker: soep met de frisse anijssmaak van venkel.
voorgerecht
null personen
160 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de venkel in kleine stukjes. Bewaar het kruidige venkelgroen als garnering. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui goudbruin. Voeg de stukjes venkel toe en bak ze enkele min. mee.
Roer de crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 min. afgedekt zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper. Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op. Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
1 ui
3 el traditionele olijfolie
125 ml crème fraîche light
750 ml kippenbouillon van tablet
4 takjes cherrytomaten aan de tak
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine