Geroosterde groenten met basilicumsaus
Venkel, puntpaprika’s en tomaatjes. Alles op een bakplaat even in de oven en klaar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen op een bord.
Pluk de blaadjes van het basilicum en maal ze met de pijnboompitten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk ⅔ van de olijfolie er langzaam bij. Breng de basilicumsaus op smaak met peper en zout.
Snijd de paprika, venkel en courgette in grove stukken en schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Doe de groenten in de ovenschaal. Leg de tomaatjes erop en bak de groenten 20-25 min. in de hete oven.
Besprenkel voor serveren met de basilicumsaus. De groenten kunnen koud of warm geserveerd worden.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Geroosterde groenten met basilicumsaus
Venkel, puntpaprika’s en tomaatjes. Alles op een bakplaat even in de oven en klaar.
bijgerecht
null personen
255 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen op een bord.
Pluk de blaadjes van het basilicum en maal ze met de pijnboompitten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk ⅔ van de olijfolie er langzaam bij. Breng de basilicumsaus op smaak met peper en zout.
Snijd de paprika, venkel en courgette in grove stukken en schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Doe de groenten in de ovenschaal. Leg de tomaatjes erop en bak de groenten 20-25 min. in de hete oven.
Besprenkel voor serveren met de basilicumsaus. De groenten kunnen koud of warm geserveerd worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el pijnboompitten
15 g verse basilicum
75 ml traditionele olijfolie
1 rode puntpaprika
1 venkelknol
1 courgette
250 g cherrytomaten aan de tak
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
ovenschaal (25 x 30 cm)