Geroosterde groenten met basilicumsaus
bewaar
bewaar

Geroosterde groenten met basilicumsaus

Venkel, puntpaprika’s en tomaatjes. Alles op een bakplaat even in de oven en klaar.

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen op een bord.

Pluk de blaadjes van het basilicum en maal ze met de pijnboompitten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk ⅔ van de olijfolie er langzaam bij. Breng de basilicumsaus op smaak met peper en zout.

Snijd de paprika, venkel en courgette in grove stukken en schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Doe de groenten in de ovenschaal. Leg de tomaatjes erop en bak de groenten 20-25 min. in de hete oven.

Besprenkel voor serveren met de basilicumsaus. De groenten kunnen koud of warm geserveerd worden.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde groenten met basilicumsaus

Venkel, puntpaprika’s en tomaatjes. Alles op een bakplaat even in de oven en klaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig