Pasta met ricotta, tomaat en basilicum
Deze pasta met ricotta is makkelijk te maken en snel klaar. Ideaal pasta recept voor op een zomerse avond.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de basilicum fijn. Schep de ricotta om met de helft van de olie en de helft van de basilicum. Breng op smaak met de nootmuskaat, (versgemalen) peper en zout. Giet de pasta af, bewaar 1-2 el kookvocht. Halveer de tomaten. Schep de pasta om met de tomaten en de rest van de olie. Verdeel de pasta over borden. Schep er wat ricotta op en bestrooi met de rest van het basilicum.
Pasta met ricotta, tomaat en basilicum
Deze pasta met ricotta is makkelijk te maken en snel klaar. Ideaal pasta recept voor op een zomerse avond.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de basilicum fijn. Schep de ricotta om met de helft van de olie en de helft van de basilicum. Breng op smaak met de nootmuskaat, (versgemalen) peper en zout. Giet de pasta af, bewaar 1-2 el kookvocht. Halveer de tomaten. Schep de pasta om met de tomaten en de rest van de olie. Verdeel de pasta over borden. Schep er wat ricotta op en bestrooi met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g schelpjespasta
15 g verse basilicum
250 g ricotta
2 el traditionele olijfolie
1 tl hele nootmuskaat
500 g cherrytomaten aan de tak