Spinaziesalade met geroosterde trostomaten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 250 °C. Knip het takje tomaten in vieren en doe de tomaten aan de tak in de ovenschaal. Druppel ⅖ van de olie over de tomaten en gaar ze 5-7 min. in de oven. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin, bestrooi ze met wat zout naar smaak en laat ze op een bordje afkoelen.
Pers de citroen uit. Roer een dressing van het citroensap, de rest van de olie en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de spinazie en verkruimel de geitenkaas erover. Druppel de honing erover. Leg de tomaten bij de spinaziesalade en bestrooi met de pijnboompitten.
Spinaziesalade met geroosterde trostomaten
voorgerecht
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 250 °C. Knip het takje tomaten in vieren en doe de tomaten aan de tak in de ovenschaal. Druppel ⅖ van de olie over de tomaten en gaar ze 5-7 min. in de oven. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin, bestrooi ze met wat zout naar smaak en laat ze op een bordje afkoelen.
Pers de citroen uit. Roer een dressing van het citroensap, de rest van de olie en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de spinazie en verkruimel de geitenkaas erover. Druppel de honing erover. Leg de tomaten bij de spinaziesalade en bestrooi met de pijnboompitten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g cherrytomaten aan de tak
5 el olijfolie extra vierge
2 el pijnboompitten
½ citroen
1 teen knoflook
300 g verse spinazie
120 g zachte geitenkaas
3 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
lage ovenschaal