Zomerse gnocchi met geroosterde trostomaten
Als je dit op tafel zet, maak je je kinderen pas echt blij. Vooral vanwege de tomaten die in de oven zo lekker zoet worden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Meng 2 el olie, de azijn, peper en eventueel zout door de tomaten. Doe in de ovenschaal en rooster de tomaten ca. 30 min. in de oven. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. goudbruin en knapperig. Bak de laatste 6 min. de tuinbonen mee. Rasp de gele schil van de citroen.
Schep de tomaten voorzichtig uit de schaal en houd apart. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Doe het citroenrasp, het vocht uit de ovenschaal en 2/3 van het basilicum bij de gnocchi. Schep om. Serveer met de tomaten, kaas en de rest van het basilicum.
Zomerse gnocchi met geroosterde trostomaten
Als je dit op tafel zet, maak je je kinderen pas echt blij. Vooral vanwege de tomaten die in de oven zo lekker zoet worden.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Meng 2 el olie, de azijn, peper en eventueel zout door de tomaten. Doe in de ovenschaal en rooster de tomaten ca. 30 min. in de oven. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. goudbruin en knapperig. Bak de laatste 6 min. de tuinbonen mee. Rasp de gele schil van de citroen.
Schep de tomaten voorzichtig uit de schaal en houd apart. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Doe het citroenrasp, het vocht uit de ovenschaal en 2/3 van het basilicum bij de gnocchi. Schep om. Serveer met de tomaten, kaas en de rest van het basilicum.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el traditionele olijfolie
1 el balsamicoazijn
500 g cherrytomaten aan de tak
500 g gnocchi
200 g diepvries tuinbonen
1 citroen
15 g verse basilicum
100 g Grana Padano kazen
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)