Gnocchi met citroenricotta
Alsof je op een zonnig Italiaans terrasje zit: gnocchi met frisse citroen, verse kruiden en twee soorten kaas.
Aan de slag
Snijd de courgettes in kleine blokjes. Snijd de peterselie en het basilicum fijn.
Verhit de olie in een braadpan. Bak de courgette al omscheppend in 5-7 min. goudbruin. Neem uit de pan en voeg peper en zout toe. Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de kaas grof.
Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer het citroenrasp, -sap en de kruiden door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte kaas.
Gnocchi met citroenricotta
Instructievideo - 03:44 min.
Gnocchi met citroenricotta
Alsof je op een zonnig Italiaans terrasje zit: gnocchi met frisse citroen, verse kruiden en twee soorten kaas.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgettes in kleine blokjes. Snijd de peterselie en het basilicum fijn.
Verhit de olie in een braadpan. Bak de courgette al omscheppend in 5-7 min. goudbruin. Neem uit de pan en voeg peper en zout toe. Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de kaas grof.
Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer het citroenrasp, -sap en de kruiden door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte kaas.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
15 g peterselie
15 g verse basilicum
2 el traditionele olijfolie
500 g gnocchi
50 g Grana Padano kazen
1 citroen
250 g ricotta