Gnocchi met tomatensaus
Pakje? Potje? Welnee! De allerlekkerste tomatensaus maak je eenvoudig zelf. Zalig bij de gnocchi.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 8 min. Roer af en toe.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het basilicum grof en meng de helft met de saus. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Giet de gnocchi af en meng met de saus en de mozzarella. Verdeel over de borden. Rasp de kaas erboven en bestrooi met de rest van het basilicum.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gnocchi met tomatensaus
Pakje? Potje? Welnee! De allerlekkerste tomatensaus maak je eenvoudig zelf. Zalig bij de gnocchi.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 8 min. Roer af en toe.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het basilicum grof en meng de helft met de saus. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Giet de gnocchi af en meng met de saus en de mozzarella. Verdeel over de borden. Rasp de kaas erboven en bestrooi met de rest van het basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes in blik
500 g gnocchi
15 g verse basilicum
228 g mozzarella
70 g Grana Padano 32+