Paddenstoelensoep met witte wijn & crème fraîche
Snel gemaakt en zó lekker. Ontdek ook de smaak van de witte wijn.
Aan de slag
Veeg de champignons schoon met keukenpapier of een speciaal zacht borsteltje. Snijd de champignons in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Bak de champignons, ui en knoflook in een soeppan 5 min. zachtjes in de olijfolie.
Ris de blaadjes van de tijm en doe samen met de wijn en bouillon bij de groenten, breng opnieuw aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de soep 5-7 min. zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer.
Doe de soep terug in de pan, meng met de crème fraîche en verwarm nog even goed. Breng op smaak met peper en zout en schep de soep in diepe borden of soepkommen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Paddenstoelensoep met witte wijn & crème fraîche
Snel gemaakt en zó lekker. Ontdek ook de smaak van de witte wijn.
voorgerecht
null personen
325 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Veeg de champignons schoon met keukenpapier of een speciaal zacht borsteltje. Snijd de champignons in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Bak de champignons, ui en knoflook in een soeppan 5 min. zachtjes in de olijfolie.
Ris de blaadjes van de tijm en doe samen met de wijn en bouillon bij de groenten, breng opnieuw aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de soep 5-7 min. zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer.
Doe de soep terug in de pan, meng met de crème fraîche en verwarm nog even goed. Breng op smaak met peper en zout en schep de soep in diepe borden of soepkommen.
dieettip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kastanjechampignons
1 ui
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
4 takjes verse tijm
250 ml witte wijn
500 ml kippenbouillon van tablet
200 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer