Pompoensoep met witte kaas en munt
Gerecht met een beetje pit: daar houden we in de herfst wel van.
Aan de slag
Snipper de ui. Was de pompoen en halveer. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel en snijd de pompoen in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op laag vuur. Meng de pompoen en tomatenpuree door de ui en bak 3 min. mee. Roer de honing en crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng opnieuw aan de kook.
Draai het vuur lager en laat de soep afgedekt 30 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer. Breng pittig op smaak met groene tabasco en eventueel zout. Schep de soep in de kommen. Snijd de munt fijn. Verkruimel de kaasblokjes boven de soep en garneer met de munt.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoensoep met witte kaas en munt
Gerecht met een beetje pit: daar houden we in de herfst wel van.
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Was de pompoen en halveer. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel en snijd de pompoen in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op laag vuur. Meng de pompoen en tomatenpuree door de ui en bak 3 min. mee. Roer de honing en crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng opnieuw aan de kook.
Draai het vuur lager en laat de soep afgedekt 30 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer. Breng pittig op smaak met groene tabasco en eventueel zout. Schep de soep in de kommen. Snijd de munt fijn. Verkruimel de kaasblokjes boven de soep en garneer met de munt.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
600 g verse pompoen
2 el traditionele olijfolie
70 g tomatenpuree
1 el vloeibare honing
125 ml crème fraîche
750 ml kippenbouillon van tablet
1 tl groene tabasco
13 g verse munt
200 g witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
staafmixer