Pompoensoep met witte kaas en munt
bewaar
bewaar

Pompoensoep met witte kaas en munt

Gerecht met een beetje pit: daar houden we in de herfst wel van.

55 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Was de pompoen en halveer. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel en snijd de pompoen in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op laag vuur. Meng de pompoen en tomatenpuree door de ui en bak 3 min. mee. Roer de honing en crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng opnieuw aan de kook.

Draai het vuur lager en laat de soep afgedekt 30 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer. Breng pittig op smaak met groene tabasco en eventueel zout. Schep de soep in de kommen. Snijd de munt fijn. Verkruimel de kaasblokjes boven de soep en garneer met de munt.

variatietipDe soep kan ook op smaak gebracht worden met rode tabasco, deze is echter scherper dan de groene variant.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoensoep met witte kaas en munt

Gerecht met een beetje pit: daar houden we in de herfst wel van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig