Romige paddenstoelensoep
De bleekselderij en peterselie zorgen voor een extra smaakaccent.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur en snijd de knoflook in dunne plakjes. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de ui, bleekselderij, knoflook, paddenstoelen, peterseliesteeltjes en de blaadjes tijm toe. Doe de deksel op de pan en laat de groenten in 10 min. onder af en toe roeren zacht worden.
Schep per persoon een el van het paddenstoelenmengsel uit de pan en zet opzij. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. zacht koken, of totdat alles heerlijk ruikt. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Giet de slagroom erbij, breng net aan de kook en draai het vuur uit.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en rooster de ciabattasneetjes in een gloeiendhete grillpan tot ze bruine strepen hebben. Verdeel het achtergehouden paddenstoelenmengsel over de sneetjes en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de soep over kommen. Strooi de peterselie erover en serveer met een paddenstoelencrostini.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Romige paddenstoelensoep
De bleekselderij en peterselie zorgen voor een extra smaakaccent.
voorgerecht
null personen
215 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur en snijd de knoflook in dunne plakjes. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de ui, bleekselderij, knoflook, paddenstoelen, peterseliesteeltjes en de blaadjes tijm toe. Doe de deksel op de pan en laat de groenten in 10 min. onder af en toe roeren zacht worden.
Schep per persoon een el van het paddenstoelenmengsel uit de pan en zet opzij. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. zacht koken, of totdat alles heerlijk ruikt. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Giet de slagroom erbij, breng net aan de kook en draai het vuur uit.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en rooster de ciabattasneetjes in een gloeiendhete grillpan tot ze bruine strepen hebben. Verdeel het achtergehouden paddenstoelenmengsel over de sneetjes en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de soep over kommen. Strooi de peterselie erover en serveer met een paddenstoelencrostini.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 stengels bleekselderij
600 g gemengde paddenstoelen
3 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
4 takjes verse platte peterselie
4 takjes verse tijm
1½ l groentebouillon van tablet
75 ml verse slagroom
4 sneetjes verse ciabatta's
2 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
staafmixer