Kipkerrieragout
bewaar
bewaar

Kipkerrieragout

Ragout op z'n oosters. Met romige kerriesaus en knapperige uitjes.

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de kip in dunne reepjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij op matig vuur 2 min. Voeg de kip toe en bak 1 min. mee. Meng de kerriepoeder en de bloem, strooi over de kip en schep om.

Schenk al roerend het bouillon in gedeelten bij het kipmengsel. Schenk de volgende scheut pas toe als de vorige scheut door de bloem gebonden is. Breng het geheel aan de kook en zet op laag vuur. Roer de crème fraîche erdoor en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.

Schep tussendoor (5 min. erna) de doperwten door de rijst en verwarm mee. Breng de kip-kerrieragout op smaak met peper en zout. Verdeel de doperwtenrijst over de borden en schep de kip-kerrieragout ernaast. Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipkerrieragout

Ragout op z'n oosters. Met romige kerriesaus en knapperige uitjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig