Kip kerrie met ananas
Guilty pleasure alert! Bij wie staat kip-kerrie nou niet stiekem in z'n recepten top tien?
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip en champignons toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de crème fraîche toe, verkruimel de bouillontablet erboven en verwarm 2 min.
Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar. Halveer de ananasstukjes en voeg toe aan de kip-kerrie en verwarm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kip met de rijst en de peultjes.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Kip kerrie met ananas
Guilty pleasure alert! Bij wie staat kip-kerrie nou niet stiekem in z'n recepten top tien?
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip en champignons toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de crème fraîche toe, verkruimel de bouillontablet erboven en verwarm 2 min.
Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar. Halveer de ananasstukjes en voeg toe aan de kip-kerrie en verwarm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kip met de rijst en de peultjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 middelgrote ui
400 g kipfilet
250 g kastanjechampignons
2 el traditionele olijfolie
1 el kerriepoeder
200 g crème fraîche
½ kippenbouillontablet
200 g verse peultjes
250 g verse ananasstukjes