Vegan 'kip kerrie' met ananas en rijst
Kip kerrie met ananas en rijst: een all-time favourite die je gemakkelijk vegan kunt maken.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik. Snijd ondertussen de ui in 8 parten en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukken van 2 cm en snijd de broccoli in kleine roosjes.
Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Meng het ananassap met het water, de chilivlokken, tomatenpuree, kerriepoeder, sojasaus en knoflook. Meng de kipstukjes met de maïzena.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipstukjes in 5 min op middelhoog tot hoog vuur bruin en gaar. Voeg de ui, paprika, broccoli en ananas toe en roerbak 2 min. op hoog vuur mee. Voeg het ananassapmengsel toe en laat 3 min. op middelhoog vuur zonder deksel inkoken totdat de saus dik en glanzend is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.
Vegan 'kip kerrie' met ananas en rijst
Kip kerrie met ananas en rijst: een all-time favourite die je gemakkelijk vegan kunt maken.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik. Snijd ondertussen de ui in 8 parten en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukken van 2 cm en snijd de broccoli in kleine roosjes.
Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Meng het ananassap met het water, de chilivlokken, tomatenpuree, kerriepoeder, sojasaus en knoflook. Meng de kipstukjes met de maïzena.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipstukjes in 5 min op middelhoog tot hoog vuur bruin en gaar. Voeg de ui, paprika, broccoli en ananas toe en roerbak 2 min. op hoog vuur mee. Voeg het ananassapmengsel toe en laat 3 min. op middelhoog vuur zonder deksel inkoken totdat de saus dik en glanzend is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
1 broccoli
567 g ananasstukjes op siroop
50 ml water
½ tl chilivlokken
1 el tomatenpuree
1 el kerriepoeder
2 el sojasaus
300 g plantaardige kipstukjes
1½ el maizena
4 el milde olijfolie