Kip kerrie met broccoli & peterselierijst
Een zelfgemaakte kip kerrie hoeft niet moeilijk te zijn. En met een saus zo heerlijk romig wordt het zeker smullen.
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder 5 min. op laag vuur.
Voeg de kip, kookzuivel en het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan garen. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 3 min. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de rijst.
Verdeel de rijst, kip kerrie en broccoli over borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Kip kerrie met broccoli & peterselierijst
Een zelfgemaakte kip kerrie hoeft niet moeilijk te zijn. En met een saus zo heerlijk romig wordt het zeker smullen.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder 5 min. op laag vuur.
Voeg de kip, kookzuivel en het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan garen. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 3 min. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de rijst.
Verdeel de rijst, kip kerrie en broccoli over borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 biologische uien
2 tenen knoflook
3 el arachideolie
7 g kerriepoeder
320 g scharrelkipfiletreepjes
250 ml kookzuivel
150 ml heet water
1 kippenbouillontablet
800 g broccoli
15 g verse krulpeterselie