Gestoofde kip met speculaaskruiden
Speculaaskruiden zijn ook in hartige gerechten verrassend lekker. Zoals in deze Marokkaanse gestoofde kip met couscous.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verwijder de pit van de dadels en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Voeg de kip en speculaaskruiden toe aan de ui en bak al omscheppend 3 min. mee Voeg de pastinaak, dadels en tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokende water over. Dek af met vershoudfolie en laat 10 min. staan. Rasp de gele schil van de citroen, snijd de vrucht in partjes. Roer de couscous los met een vork en meng het citroenrasp, de rest van de olie en peper erdoor.
Verdeel de couscous over diepe borden en schep de gestoofde kip erop. Garneer met een citroenpartje.
Gestoofde kip met speculaaskruiden
Speculaaskruiden zijn ook in hartige gerechten verrassend lekker. Zoals in deze Marokkaanse gestoofde kip met couscous.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verwijder de pit van de dadels en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Voeg de kip en speculaaskruiden toe aan de ui en bak al omscheppend 3 min. mee Voeg de pastinaak, dadels en tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokende water over. Dek af met vershoudfolie en laat 10 min. staan. Rasp de gele schil van de citroen, snijd de vrucht in partjes. Roer de couscous los met een vork en meng het citroenrasp, de rest van de olie en peper erdoor.
Verdeel de couscous over diepe borden en schep de gestoofde kip erop. Garneer met een citroenpartje.
dieettip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
3 el arachideolie
400 g pastinaken
4 verse medjouldadels
400 g kipdijfiletreepjes
1½ el speculaaskruiden
800 g biologische tomatenblokjes in blik
1 kippenbouillontablet minder zout
300 g volkorencouscous
350 ml heet water
1 citroen