Kikkererwtencurry met pinda en spinazie en rijst
bewaar
bewaar

Kikkererwtencurry met pinda en spinazie en rijst

Zin in een gezonde curry? Say no more en ga voor deze smakelijke vegetarische kikkererwtencurry.

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg de kikkererwten en garam masala toe aan de ui en bak 3 min. op hoog vuur mee. Roer regelmatig.

Voeg de pindakaas, tomatenblokjes en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 5 min. stoven.

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng de curry op smaak met peper. Serveer de curry met de rijst.

combinatietip Lekker met limoen en restjes fijngesneden munt.
achtergrondinfoHet groentebouillontablet is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedings- centrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen (volwassenen, voor kinderen geldt 1-2 keer per dag).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kikkererwtencurry met pinda en spinazie en rijst

Zin in een gezonde curry? Say no more en ga voor deze smakelijke vegetarische kikkererwtencurry.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig