Kidneybonen-tomatencurry met spinazie en rijst
Kleurrijke curry boordevol eiwitten: kidneybonen-tomatencurry met spinazie en rijst. Dat is een feestje op tafel.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de rode uien fijn, houd 2 el (per 4 personen) apart voor de garnering. Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een (stoof)pan op middelhoog vuur en bak de uien 5 min. Voeg de gember, knoflook en garam masala toe en bak nog 2 min.
Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur zachtjes stoven.
Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Doe de bonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de curry. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd schuin doormidden. Bestrooi de curry met de apart gehouden rode ui en serveer met de rijst, de naan en een partje limoen.
Kidneybonen-tomatencurry met spinazie en rijst
Kleurrijke curry boordevol eiwitten: kidneybonen-tomatencurry met spinazie en rijst. Dat is een feestje op tafel.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
30 min. bereiden
4 min. oventijd
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de rode uien fijn, houd 2 el (per 4 personen) apart voor de garnering. Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olie in een (stoof)pan op middelhoog vuur en bak de uien 5 min. Voeg de gember, knoflook en garam masala toe en bak nog 2 min.
Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur zachtjes stoven.
Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Doe de bonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de curry. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd schuin doormidden. Bestrooi de curry met de apart gehouden rode ui en serveer met de rijst, de naan en een partje limoen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g basmatirijst
3 rode uien
30 g verse gember
3 tenen knoflook
2 el arachideolie
2 el garam masala
400 g tomatenblokjes in blik
200 ml kokosmelk
1 limoen
310 g rode kidneybonen in blik
200 g verse spinazie
2 naanbroden naturel