Mediterrane visstoof met couscous
In het warme zuiden weten ze wel wat lekker is.
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, helft van de olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik. Verwijder de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de knol in dunne parten.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de venkel met de knoflook en komijn 5 min. Voeg de tomaatstukjes en wat peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt 10 min. Snijd ondertussen de pangasiusfilet in stukjes van 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout en voeg de laatste 5 min. toe aan de venkelstoof om te garen. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes. Bestrooi de visstoof met de peterselie en serveer met de couscous en partjes citroen.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Mediterrane visstoof met couscous
In het warme zuiden weten ze wel wat lekker is.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, helft van de olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik. Verwijder de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de knol in dunne parten.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de venkel met de knoflook en komijn 5 min. Voeg de tomaatstukjes en wat peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt 10 min. Snijd ondertussen de pangasiusfilet in stukjes van 2 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout en voeg de laatste 5 min. toe aan de venkelstoof om te garen. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes. Bestrooi de visstoof met de peterselie en serveer met de couscous en partjes citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 ml water
300 g volkorencouscous
4 el traditionele olijfolie
2 venkelknollen
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijn
850 Mutti polpa in blik
700 g verse pangasiusfilets
60 g verse krulpeterselie
1 citroen